FINALGON

15.03.2009 20:02

Finalgon funguje na základě zvýšení krevního oběhu v oblasti aplikace a proto se zvyšuje teplo, které ulevuje bolest. Teplotní reakce na Finalgon se objevuje během pár minut po aplikaci a dosahuje vrcholu během 20 - 30 minut.

Způsob použití: Finalgon krém se používá pro dočasnou úlevu od rheumatické bolesti, zánětlivé bolesti kloubů, housera (bedernímu ústřelu), bolesti svalové, výronům v kloubním pouzdře (naražení, vyvrtnutí), vykloubení (namožení svalu), sportovním zraněním a dalším stavům, kde teplo je blahodárné.

Kontraindikace a varování: Vyvarujte se používání pokud jste alergický na součásti krému. Kožní onemocnění, otevřené rány, kožní oblasti s narušenou  prostupností, vyhněte se infekci v oblasti krku a nižším břišním a vnitřním  kyčelním oblastem. Období těhotenství a kojení. Vyhněte se kontaktu s očima. Pokud zjistíte, že Finalgon je pro vás příliš pálivý, pak pálivost může být snížena při použití látky namočené v rostlinném oleji či margarinu. Nejdříve to  vždy vyzkoušejte na malém kousku. Dávku použijte na malé části, abyste nejdříve zjistili vaší reakci na vytvořené teplo. Pak teprve použijte na postiženou  část.

Vedlejší účinky: Alergické reakce (nadměrné pálení, překrvení, podráždění kůže)

Tato mast již bohužel není v ČR registrovaným léčivem, pro své potřeby si ji nechávám dovážet z ciziny. Pro bližší info mi pište na můj e-mail.