KAPSICINOVÁ NÁPLAST

17.07.2008 09:28

Náplast se využívá k podpůrné léčbě bolestivých příznaků svalového a kloubového revmatismu, ischiasu, ústřelu, zánětů ramenního pletence, bolestí v důsledku svalového přetížení a bolestí při poúrazových stavech.

Náplast se aplikuje na vodou a mýdlem omytou a dokonale vysušenou kůži. Po sejmutí ochranného krytu se přiloží na postižené místo a přitlačí, až dokonale přilne. Po 3 až 4 dnech se sejme a zbytky lepivého filmu na kůži se omyjí benzinem nebo lihem. Kůže se omyje mýdlem a vodou a ošetří pudrem. Opakovaná aplikace náplasti na stejném místě se provádí zpravidla po týdenní až 14 denní přestávce. Ošetřené místo se nepřekrývá dalším obvazem a nezahřívá se.

UPOZORNĚNÍ
Nesmí se přikládat na poškozenou kůži. Nesmí přijít do styku se sliznicemi, zejména očí. Po každé manipulaci s náplastí omýt ruce mýdlem a teplou vodou. Uchovávejte mimo dosah a dohled dětí! Pokud při použití více než 2 náplastí nedojde ke zmírnění obtíží nebo naopak dojde ke zhoršení či se projeví nežádoucí účinky přípravku, přerušte léčbu a obraťte se na svého lékaře. Bez porady s lékařem nepoužívejte přípravek déle než 1-2 měsíce.