Operace zřejmě mnohdy nejsou nutné

06.05.2011 17:11

Vážení přátelé a zároveň nepřátelé vyhřezlých plotének.

Chci se s Vámi podělit o příběh, který bude pasovat na řadu z Vás, kteří pociťují bolest v kříži. Bolest nemusí být trvalá, může být pouze při námaze nebo větším sportovním dovádění. :o))

Můj příběh začal čtyři dny před dovršením 40. let svého turbulentního života. Jednoduše jsem se ohnul do mrazáku a druhý den jsem nemohl vstát na nohy. Opichy a různé typy terapií pomáhaly pouze na přechodnou dobu. Následovalo vyšetření na CT, kde mi bylo řečeno, že se chovám nevhodně ke svému tělu a že mám výhřez ploténky na L5S1 4mm. Léčení, rehabilitace různých typů pomáhalo udržovat pouze stav, kdy jsem se mohl opatrně hýbat. Přesto se bohužel situace pomaličku zhoršovala.

Když jsem psychicky i fyzicky vyčerpaný dorazil na kontrolní vyšetření a popsal jsem narůstající bolesti, které mě přepadaly i ve spaní, při nastupování do auta a běžných denních úkonech, tak se pan doktor rozhodl o kontrolní vyšetření na magnetické rezonanci.Ta prokázala výhřez 7mm!!!  Největší problém byl pro mě si sednout - po posazení chvíli trvala bolest, ale po chvilce jsem našel polohu a celkem to šlo. Další problém byl se z polohy v sedě zase zvednout. Problém s pohybem Vám znepříjemní celý normální život. Samozřejmě, že jsem byl před tímto výhřezem celkem aktivní a tak jsem s omezením aktivit začal přibírat i na váze.  

Bolest se projevovala v kříži, po straně stehna přes lýtko a začalo mě v poslední fázi brnět chodidlo. Toto byl poslední signál k radikálnímu řešení. Byl jsem smířený s operací. Na internetu jsem si četl s hrůzou o 50% úspěšnosti a případného výhřezu na dalších místech i když operace dopadne dobře. Tady pro mě končila veškerá sranda!! Byl jsem zcela psychicky v koncích. Po katastrofálních představách o ochrnutí jsem začal hledat další alternativní možnosti, jak ploténku zvládnout jiným způsobem. I začal jsem zkoušet různé léčitele, dechová cvičení. Jednoduše vše co nabízel trh. Žádný velký úspěch  - sice mi všichni vysvětlili, co mám dělat a proč mi to vzniklo, ale úleva se nedostavovala.  

Na magnetickou rezonanci jsem šel v neděli a v pondělí mi moje žena řekla, že našla pána, který je specialista na ploténky. Bral jsem to jako poslední možnost. Nic více už jsem nechtěl jít zkoušet. Naštěstí to byla ta nejlepší volba. Objevil jsem pana Šlechtu. Nejdříve jsem celému výkladu nevěřil, jelikož se mi vše zdálo příliš jednoduché, ale opak byl pravdou. Metoda pana Šlechty mě vrátila do normálního života již po 4 týdnech. Mohl jsem vypustit všechny prášky tlumící bolest, které mě za x měsíců určitě má játra nepodpořila.  :o((   První návštěvy u pana Šlechty nebyly moc příjemné, ale dalo se to vydržet.   

Obrovské překvapení - na kontrolní vyšetření, kde jsme měli diskutovat o mém stavu nad detailem z magnetické rezonance, přišlo za 4 týdny. Tentokrát jsem před pana doktora nastoupil s úsměvem, jelikož 4 týdny u pana Šlechty mě postačili na obrovské zlepšení mého stavu. Sotva jsem otevřel dveře, bylo mi panem doktorem sděleno, že už to dál takto nepůjde, že musím na operaci. Nález zněl jako zhoršení stavu z 5mm na 7mm.  Byl jsem moc rád, když jsem mu mohl říci, že se něco změnilo a že s operací chci ještě počkat. Pan doktor sám ihned zaznamenal mojí lepší náladu a pohyblivost. Ihned se dotazoval na mé aktivity. Vše jsem mu vysvětlil s neuvěřitelnými emocemi štěstí. Pan doktor byl rád, že se mi ulevilo. Byl však velice opatrný a sdělil mi, že po půl roce musíme udělat kontrolní vyšetření na magnetické rezonanci. Vzhledem k tomu, že jsem byl bez bolestí a velice v pohodě, tak jsem se na toto vyšetření obrovsky těšil. Chtěl jsem vědět, zdali je na nálezu skutečně fyzická změna a o kolik mm došlo k vylepšení. Přeci jenom jsem měl obavy, zdali to není jenom vše psychického rázu a zdali jsem si zlepšení stavu jenom nevsugeroval. Bál jsem se toho pořekadla „víra tvá tě vyléčí"

Výsledek byl bomba - ze 7mm naměřených při první rezonanci jsou tam 4mm. Ploténka neutlačuje nerv a mě nehrozí avizované ochrnutí.

Docházím k panu Šlechtovi každý týden a plně důvěřuji jeho slovům a metodám, které mě vrátily do běžného života.   

Má další doporučení, která jsem absolvoval při ošetřováním panem Šlechtou. Domnívám se, že tato opatření přispěla i výraznému zlepšení celkového stavu.

1. odkyselte organismus, ať vyvedete svaly z kontrakcí

2. zredukujte váhu - tak jak to jenom půjde

3. ostatní už nechte na panu Šlechtovi a jeho zlatých rukách. :o))

Pokud budete chtít poradit s redukcí váhy a odkyselením - neváhejte se na mě obrátit. Máme vytvořený systém redukce váhy, který je funkční a který jsem využil i já při zlepšování mého stavu.-ZDE

Přeji mnoho úspěchů a hlavně chci tímto poděkovat osobně panu Šlechtovi za skvělý výkon.

Jan Baťha